Wednesday, January 23, 2013

Gotong-royong "Institusiku, Syurgaku"

Salam Tahun Baru...

Tahun 2013 baru sahaja bermula. Namun kehidupan di institusi ini masih berterusan seperti kebiasaan. Sebagai pembuka tirai tahun baru, aktiviti BDSP bermula dengan program yang fokus kepada nilai-nilai murni iaitu kerjasama dan kesepakatan.

Bertemakan "Institusiku, Syurgaku", program ini dijalankan secara dua fasa. Fasa pertama ialah pada 11 Januari melibatkan kawasan asrama perempuan. Fasa kedua ialah pada 16 Januari melibatkan kuarters kakitangan dan persekitaran. Semua wargakerja dan pekerja OKU telah turun padang menjayakannya. Termasuk juga pekerja dari Bengkel Penyediaan Makanan yang ringan tulang menyediakan makan minum untuk semua.

Berikut adalah sorotan gambar semasa program ini dijalankan.

Membersih laluan refleksiologi di asrama

Menyedia tempat tanaman

Membersih persekitaran


En. Samsudin (PK) turut membantu

Mengecat laluan

En. Rosmidi dan Tinesviran membersih kipas

Pn. Rosita & Pn. Sh. Azimah membersih lantai rumah tamu

Gembira nampaknya Pn. Ros... :)
CC Aishah leka mencuci kipas

En. Azrul dan Akram mengecat jeriji

En. Sarnizam dengan gaya seorang profesional..hehe
Masih ada lagi beberapa orang kakitangan lain seperti Pn. Nor Faida, En. Zamrei, Cik Zuraihan, En. Yasir, Pn. Salmah dan Pn. Nurul Jannah yang turut berganding bahu menjayakan program ini. Secara keseluruhannya objektif program tercapai kerana kakitangan dan pekerja OKU dapat bekerjasama demi mengembalikan keceriaan tempat ini. Semoga kerjasama ini berkekalan di masa-masa akan datang dan mengeratkan kemesraan semua wargakerja BDSP.No comments:

Post a Comment